- Vi har soldatenes hoder

Hizbollah sier de har kroppsdelene til israelske soldater som ble drept i Libanon under konflikten i 2006.

19.01.08 16:18

Lederen for den militante gruppen Hizbollah, sjeik Hassan Nasrallah, sier at gruppen har hoder, føtter og hender fra døde israelske soldater som ble drept under den 34 dager lange krigen mellom Israel og Hizbollah sommeren 2006, melder BBC.

Foto: AP Photo/Mahmoud Tawil

«Død over Israel»
Nasrallah holdt en tale i et sjiamuslimsk nabolag i Beirut lørdag, og dette er hans første offentlige opptreden på over et år. Han ble hyllet av tilhengere som ropte slagord som: Måtte Gud beskytte Nasrallah. Død over Amerika, død over Israel.

Sjiamuslimene var samlet for å feire høytiden Ashura til minne for martyren Hussein ibn Alis død. Ifølge lokale medier hadde rundt en million mennesker møtt frem til begivenheten.

- Våre krigere kjempet mot og konfronterte disse sionistene. De drepte dem og samlet inn kroppsdelene deres, sa han til folkemassen.

- Jeg snakker ikke om uviktige kroppsdeler. Jeg vil fortelle Israel at vi har hoder, hender og bein som tilhører deres soldater. I tillegg har vi et lik som er nesten intakt fra hodet ned til bekkenet, sa han.

Foto: EPA/NABIL MOUNZER

Kidnappet soldater
Krigen mellom Hizbollah og Israel startet etter en konfrontasjon på den israelske og libanesiske grensen hvor åtte israelske soldater ble drept og to ble kidnappet av den militante gruppen.

Rundt 1200 sivile mennesker i Libanon mistet livet i konflikten, mens 160 israelere, hovedsakelig soldater, ble drept i krigen.

Kroppsdeler til israelske soldater har tidligere blitt brukt som et middel i fangeutvekslinger mellom de to partene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.