RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi hater ikke amerikanere

Sist oppdatert:
- Muslimer hater ikke amerikanerne, men George W. Bush, sier onkelen til al-Qaida-toppen Ayman Al-Zawahri til TV 2 Nettavisen.

I et eksklusivt intervju med TV 2 Nettavisen sier advokat Mahfoz Azzam at arabere og muslimer ikke ser på det amerikanske folket som fiender.

- Vår fiende nå er den amerikanske administrasjonen. George W. Bush sin politikk i Midtøsten, og deres fulle støtte til Israel er årsaken til dette, sier Azzam til TV 2 Nettavisen.

Azzam er nestleder i Forbundspartiet i Egypt, og bror til al-Qaida-toppen Ayman Al-Zawahris mor.

Nett på sak:Har Bush tapt terrorkrigen?

Truer USA
Kvelden før 11. september truet al-Zawahiri USA igjen.

- Lederne deres skjuler sannheten om katastrofen, og dagene er svangre med fødselen på nye hendelser, med Allahs tillatelse og råd, sier al-Zawahiri på et 55 minutter langt videoopptak.

Men Azzam sier at han respekterer sin nevø.

- Familien savner ham. Han er utdannet kirurg, men har valgt å kjempe mot korrupte ledere i den arabiske og muslimske verden, og mot vestlige ledere som støtter slike regimer. Hans kone og hans fire datter ble drept, og han har derfor ingenting å tape, sier han.

Avlyttet
Ayman Al-Zawahris kone og barn ble drept i et amerikansk bombeangrep i Afghanistan i 2004.

Al-Zawahri har flere ganger kommet med trusler mot Norge og andre land som er del av den internasjonale styrken i Afghanistan.

-Har dere hørt fra ham i det siste?

- Han ringer oss ikke. Myndighetene i Egypt og USA avlytter telefonen min, smiler advokat Azzam.

- Vi er imot at sivile blir drept i USA eller i andre land i Vesten, men dere må forstå at hver dag blir folk drept i Palestina, Libanon og Irak, fordi USA og flere av Vestens ledere støtter Israel. Vi skal fortsette å kjempe mot korrupte ledere i Midtøsten som får støtte fra Vesten. Araberne alene vil klare å reformere sine politiske systemerer, sier Azzam.

Han sier videre at mange i den arabiske verden tror at Vesten er imot dem.

- Dette kommer blant annet som et resultat av at vestlige ledere ønsker å boikotte den demokratisk valgte Hamas-regjeringen, sier Azzam.

Diskuter terror på Veggavisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere