*Nettavisen* Nyheter.

- Vi jobber med å likvidere dem

Opprørerne i Naltsjik har fått en tenkepause for å vurdere sin skjebne. Men innenriksminister Nurgaliyev er klar: De får ikke slippe unna.

14.10.05 02:42

Den brutale aksjonen i Naltsjik, provinshovestaden i Kabardino-Balkaria sør i Russland, der en styrke islamske opprørere gikk til angrep på politi og myndigheter, går mot slutten. De få opprørerne som ennå lever har tatt forskanset seg med gisler i et hus i byen, og på en lokal politistasjon.

- De har fått en tenkepause, men det er klart at ingen vil vente evig på deres avgjørelse, sier innenriksminister Rashid Nurgaliyev som har ledet aksjonen mot opprørerne i byen.

Nurgaliyev sier at opprørerne i bygningen så langt har nektet å snakke med myndighetene, og at man nå «gjør forberedelser til å likvidere dem».

Torsdag morgen gikk opprørerne til angrep på politi og russiske myndigheter i Naltsjik, som er en provinshovedstad i Russland. Rapporterte tall på antall opprørere har variert fra 60 til 300. De gikk til angrep på politistasjonen og offentlige bygg. Dødstallene er uklare, men ifølge AP skal minst 85 personer være drep: 61 opprørere, 12 politimenn og 12 sivile. 17 opprørere skal være arrestert og et mindre antall holder nå ennå stand.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (TV 2 Nettavisen)

President Vladimir Putin sa torsdag at det ikke skal vises noen nåde overfor opprørerne som har gjort det vanskelig for ham i regionen.

- Presidenten har beordret at ingen av angriperne skal kunne forlate byen, og de som er væpnet og gjør motstand skal utslettes, sa viseinnenriksminister Aleksandr Tsjekalin etter et møte med Putin, ifølge Interfax.

Nærmere 2000 russiske soldater inntok torsdag Naltsjik for å nedkjempe opprørerne. Det var opprørere fra samme området som i fjor tok gisler og drepte mange på skolen i Beslan.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag