- Vi kjører slik til noen dør

Foto: Ron Sanders (AP)

Sjåføren gikk uskadd fra flyturen, men sju tilskuere ble skadd av flygende bildeler.

28.04.09 07:15

Sju tilskuere ble skadd av flygende bildeler da Carl Ewards dundret inn i sikkerhetsgjerdet under søndagens superspeedway i Talladega, Alabama.

Edwards forsøkte å stoppe vinneren Brad Keselowski da han skulle kjøre forbi. Han fikk Keselowskis bil inn i siden, ble tatt av vinden og bokstavelig talt fløy inn i autovernet. Bilen ble slengt ut på banen igjen, men karosseriet ble knust og deler fløy opp på tribunen der sju personer ble truffet av «prosjektilene». Ingen av dem ble alvorlig skadd, melder AP.

- O'boy
Etter ulykken fortalte Edwards hva han tenkte i det bilen tok av fra banen.

- På dette tidspunktet tenkte jeg «o'boy skulle ønske denne (bilen) var lagd av gelé, forteller Ewards til Foxsports. Du kan se intervjuet og krasjet her.

- Heldigvis traff bilen veggen slik at ikke sikkerhetsburet ble presset ned på meg. Det hadde blitt mye verre (...) Brad gjorde en flott jobb. Jeg gratulerer ham med seieren, og vi vil kjøre slik som dette til vi dreper noen, sa Edwards.

- Morsomt
- Det var et sukk av lettelse da bilen kom ut på banen igjen, sa Nascar-talsmann Jim Hunter som fryktet at bilen skulle lande på tribunen da han så ulykken.

Vinneren Brad Keselowski sa at han var glad ingen ble skadd, men:

- Jeg kjøper ikke at folk vil synes en nullkontakt sport er morsomt. Publikum ønsker å se kontakt like mye som jeg vil gi og motta det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.