RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi kunne ha avverget 9/11

Nesten alle flykaprerne var fra Saudi-Arabia. Nå hevder landet at angrepet kunne blitt avverget dersom USA hadde oppført seg.

Den tidligere USA-ambassadøren prins Bandar bin Sultan mener at al-Qaida-angrepet kunne blitt avverget dersom USA hadde konsultert saudiarabiske myndigheter. Bandar hevder at saudiarabisk etterretning fulgte mennene bak 11. september-angrepene med argusøyne i forkant av terroranslaget i 2001.

- Kunne vært forhindret
- Hvis amerikanske sikkerhetsmyndigheter hadde involvert sin saudiarabiske motpart på en seriøs og troverdig måte, mener jeg at vi kunne ha forhindret det som skjedde, sier prins Bandar bin Sultan.

Bandar var Saudi-Arabias ambassadør i Washington i 25 år frem til 2005. I dag er han sikkerhetsrådgiveren til Saudi-Arabias kong Abdullah.

3000 mennesker ble drept i New York, Washington og Pennsylvania. Alle flykaprerne, bortsett fra fire stykker, var fra Saudi-Arabia.

En høytstående tjenestemann i USA forteller til CNN at uttalelsen til Bandar skal tas «med en klype salt».

Advarte Storbritannia
Saudi-Arabia har også hevdet at de kunne ha forhindret aksjonene i London. Mandag gikk kong Abdullah ut og påsto at Saudi-Arabia hadde gått ut og advart britiske myndigheter om terrorangrepene i London 7. juli i 2005 hvor 52 mennesker ble drept.

- Vi hadde sendt over informasjon til Storbritannia i forkant av terrorangrepene i Storbritannia. Men dessverre, så ble ikke dette fulgt opp, og dette kunne ha forhindret tragedien, sa kong Abdullah i et intervju med BBC.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere