RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: JEFF HAYNES (Reuters)

- Vi må redde USA

Sist oppdatert:
Tea Party-favoritt tar opp kampen om Det hvite hus.

Michele Bachmann (55) er neste person i rekken som kunngjør sitt kandidatur til å kjempe om å bli Republikanernes presidentkandidat.

- Mitt navn er Michele Bachmann, og jeg står her sammen med venner og familie for formelt å kunngjøre mitt kandidatur til å bli USAs president, sa Bachmann i byen Waterloo i delstaten Iowa mandag.

Ligger likt med Romney
Den republikanske nominasjonsprosessen starter i delstaten Iowa i februar måned. Bachmann gjør det allerede svært godt på meningsmålingene, og ligger likt med favoritten Mitt Romney. Begge har om lag 22 prosent støtte hver blant 400 partimedlemmer som deltok på undersøkelsen, melder BBC.

Den konservative kongresskvinnen fra Minnesota er motstander av homofile ekteskap og abort. Innen økonomi står hun også langt til høyre, og ønsker en mindre føderal styring fra Washington.

Les også: Obama har grunn til å frykte denne mannen

- Vi må redde USA
Bachmann rettet kraftig kritikk mot den sittende presidenten Barack Obama, og understrekte at amerikanerne ikke må finne seg i stadig stigende utenlandsgjeld, dyre helsereformer og vedvarende arbeidsledighet.

- Mer enn noensinne, så er det Washington som er problemet, og de virkelige løsningene ligger hos vårt næringsliv, våre lokalsamfunn, våre skoler og hos den mest grunnleggende og mektige enheten av dem alle – nemlig våre familier, sa hun under kunngjøringen mandag.

- Amerikanere er i dag enige om at landet vårt står i fare, og vi må handle raskt for å redde det, sa hun.

Hun er blant favorittene i den såkalte Tea Party-bevegelsen, og mange analytikere hevder hun innehar mange av Sarah Palins karismatiske kvalifikasjoner, men er imidlertid fritatt for Palins mindre ettertraktede egenskaper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere