RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi må rømme jorda

Sist oppdatert:
Menneskehetens overlevelse avhenger av vår evne til å finne et annet sted i universet å bosette oss, mener den verdenskjente fysikeren Stephen Hawking.

Hawking oppfordrer menneskeheten til flukt, fordi det er en økende fare for at en katastrofe vil ødelegge jorden.

Mennesker kan ha en permanent base på månen i løpet av 20 år, og en koloni på Mars i løpet av 40 år, sa den britiske forskeren på en pressekonferanse nylig.

- Vi kommer ikke til å finne noe sted like hyggelig som jorden med mindre vi reiser til et annet solsystem, sa Hawking.

- Det er viktig for menneskeheten å spre seg til rommet om vi skal sikre artens overlevelse. Livet på jorda står i stadig større fare for å bli utryddet av en katastrofe som global oppvarming, atomkrig, et genmodifisert virus eller andre farer vi ennå ikke kjenner til.

Den 64 år gamle forskeren, forfatter av bestselgeren «A Brief History of Time» bruker rullestol og kommuniserer ved hjelp av en datamaskin fordi han lider av sykdommen amyotrofisk lateralsklerose, som medfører muskelsvinn og angriper sentralnervesystemet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere