*Nettavisen* Nyheter.

- Vi senket piratenes flaggskip

Et indisk krigsskip skal ha slått tilbake mot de somaliske piratene i Aden-bukta.

26.11.08 00:54

Det opplyser indiske myndigheter i en uttalelse onsdag.

Det indiske marinefartøyet «INS Tabar» åpnet ild mot piratene etter å ha blitt utsatt for et angrep fra det som omtales som piratenes flaggskip, melder BBC.

Trefningen skjedde da krigsskipet stanset piratskipet for å gjennomføre en rutinekontroll.

Dette førte til en skuddutveksling mellom den indiske marinen og piratene. Piratene var væpnet med både automatvåpen og granatkastere.

Sank fartøyet
Ifølge den indiske marinen var det piratene som åpnet ild først, noe som førte til at krigsskipet gjengjeldte og senket fartøyet.

- Det brøt ut brann om bord, og vi hørte eksplosjoner. Det kan ha vært ammunisjonslageret om bord som eksploderte, opplyser den indiske marinen.

Det indiske marinefartøyet har patruljert i det piratinfiserte området siden 23. oktober og har eskortert 35 skip trygt i havn.

(Artikkelen fortsetter under).

Klikk på bildet for å forstørre.

Krever løsepenger
Piratene krever nå løsepenger for den saudiarabiske supertankeren «Sirius Star», som ble kapret utenfor kysten av Somalia lørdag. Oljetankeren har et mannskap på 25 og er det største tankskipet som er kapret noensinne.

«Sirius Star» har en last på to millioner fat med olje, noe som utgjør en verdi på 700 millioner kroner.

Ifølge The Times pågår det intense forhandlinger om å løslate mannskapet og frigi skipet mot løsepenger.

- Forhandlingene finner sted om bord i skipet og på land. Så raskt vi har blitt enige om en sum vil pengene bli sendt ut til oljetankeren, sier en mann som er identifisert som Farah Abd Jameh til den arabiske nyhetskanalen Al-Jazeera.

Kraftig økning
Ytterligere to skip ble kapret av pirater tirsdag. Så langt i år har det vært 95 hendelser med pirater utenfor østkysten av Afrika, en økning fra fjorårets 31. I 2006 var tallet «bare» ti hendelser, melder CNN.

Ifølge et britisk ekspertutvalg har det blitt utbetalt 30 millioner dollar i løsepenger i området hittil i år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.