RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi slaktet gislene

Sist oppdatert:
I en angivelig al-Qaida-kunngjøring heter det at gruppen har drept flere vestlige gisler og «slaktet» en svenske og en italiener i Saudi-Arabia. Ni gisler er nå funnet drept.

I den arabiske-språklige internett-kunngjøringen heter det at «I et av hotellene tok mujahidin flere vestlige til fange og drepte dem, inkludert en italiener og en svenske som ble slaktet.»

Nettverket varsler at det vil tømme Saudi-Arabia for hedninger, og utroper gisseltakeren som ble drept av politiet under redningsaksjonen, til martyr. D et saudiarabiske innenriksdepartementet opplyser at tre av de fire angriperne komme seg unna.

Ni lik funnet
Dødstallet etter angrepet lørdag er oppe i 25 etter at ni gisler ble funnet drept da sikkerhetsstyrkene stormet et boligkompleks i den saudiske byen al-Khobar søndag morgen, opplyser en saudiarabisk diplomat i London.

- Ni lik ble funnet på området til bygget der gislene ble holdt da saudiarabiske styrker stormet det, sier den saudiske diplomaten Jamal Khashoggi.

De dreptes identitet og nasjonalitet er ennå ikke kjent.

25 gisler skal ha blitt reddet ut i live. De fleste gislene skal ha vært knyttet til vestlige oljeselskaper.

Svenske drept
Gislene ble tatt til fange lørdag formiddag av væpnede menn. Minst 16 personer ble lørdag drept, blant dem en svensk kokk.

Den svenske 51-åringen arbeidet ved en luksusrestaurant i boligkomplekset Oasis hvor gisseldramaet utspant seg, og er altså blant de sju som fikk strupen skåret over. Opplysningene er bekreftet av Sveriges ambassadør i Saudi-Arabia.

Løslatt
I løpet av natten ble flere amerikanske og nederlandske gisler løslatt. Men søndag morgen var tålmodigheten med gisseltakerne slutt.

Bilder sendt på TV-kanalen Al-Arabiya viste at rundt 40 soldater hoppet fra flere helikoptre ned på taket av bygningene der de tungt bevæpnede opprørerne hadde forskanset seg.

Kraftige skuddvekslinger kunne tidligere natt til søndag høres ved boligkomplekset, fortalte øyenvitner.

USA oppfordret lørdag alle amerikanske borgere om å reise fra Saudi-Arabia. Verken svensk eller norsk har så langt gjort det samme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere