- Vi søker fortsatt

Foto: Faksimile (Wesh2)

De savnede nordmennene etter flystyrten i Florida, er fortsatt ikke funnet.

18.02.11 12:31

- Kystvakten søker fortsatt, og vi håper at vi skal finne dem før det blir mørkt, sier talsmann for Den amerikanske kystvakten, Christoffer Evanson, til Nettavisen sent torsdag kveld.

Det var natt til torsdag norsk tid at en pilotstudent og en instruktør ved en amerikansk flygerskole i Florida styrtet med et lite Cessna-fly ved Smyrna Beach i Florida.

Les også: - Dette er en forferdelig situasjon

- Forferdelig
Gjennom hele dagen har det blitt søkt etter nordmennene.

- Vi kan bekrefte at det er to nordmenn, men vi har ikke fått identifikasjonen på dem. Det er jo en forferdelig situasjon for dem som er rammet og studentene som er i USA. Vi gjør det vi kan for å bistå, sa daglig leder ved Luftfartsskolen i Oslo, Thor Alvik, til Nettavisen tidligere torsdag.

Evanson ved Den amerikanske kystvakten sier til Nettavisen at de torsdag kveld ikke kan gå ut med noen informasjon om hvem de savnede er.

Les også: - Nordmenn savnet etter flystyrt i USA

- Herredgud, det er borte
Flyet, en Cessna 172, skal ha styrtet raskt mot havet. VG Nett har fått tilgang til lydklippene fra 911-sentralen, der skrekkslagne øyenvitner forteller om dramaet.

- Et fly gikk akkurat rett ned og i havet. Herregud, det er borte, sa en av innringerne til 911.

Lave temperaturer
Kevin Nordås (19) fra Mosjøen er en av de norske elevene ved den amerikanske pilotskolen. Han kjenner identiteten til de to som antas å være omkommet, og er rystet over ulykken.

- Det er andre rundt meg som kjenner de to savnede bedre, og stemningen er svært trykket. Miljøet her blant de norske studentene er ikke så stort, sier Nordås til Helgeland Arbeiderblad.

Flere øyenvitner så det lille flyet gå rett ned i Atlanterhavet 150 meter utenfor kysten rundt klokka 18.30 lokal tid. De forsøkte å ta seg ut i vannet for å se etter overlevende.

- De forsøkte å svømme ut, og de forsøkte med vannskutere, men de klarte det ikke, sier talsmann for Volusia Sheriff's Office, Priscilla Ress, til The Daytona Beach News Journal.

Det var lave temperaturer i vannet og kraftig sjø da ulykken skjedde om lag 150 meter utenfor kysten. Letemannskap sier til lokale medier at det er små sjanser for å finne noen i live.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.