*Nettavisen* Nyheter.

- Vi står bak angrepet

Foto: (AP/ Al Alam)

En gruppe med tilknytning til al-Qaida hevder å stå bak bombeangrepet i Iran onsdag som kostet 11 personer livet. Se video.

20.02.07 10:57

– En gruppe som kaller seg Jundo-allah ringte oss og sa at de var ansvarlige for angrepet, sier leder for nyhetsbyrået Fars, melder AFP.

11 mennesker er drept og 31 såret etter at en bilbombe eksploderte i nærheten av en iransk militærbase onsdag morgen

Et vitne fortalte det statlige, iranske nyhetsbyrået IRNA at bilen eksploderte da en buss, som tilhøre den Islamske revolusjonære garden, stoppet for å hente militærpersonnel ved basen.

To motorsyklister skal ha skutt mot bussen slik at den ble nødt til å stoppe i nærheten av bilbomben, som ble detonert ved hjelp av fjernstyring.

Zahedan ligger langs den Iransk-Pakistanske grensen, og det er ofte sammenstøt i området mellom sikkerhetspersonell og væpnede grupper i forbindelse med smuggling og dophandel.

En talsmann for regjeringen sier det er uvisst hvor mange som er drept, men at to mennesker er arrestert, melder Reuters.

- I denne handlingen har 18 innbyggere i Zahedan blitt martyrer. Rebeller og de som skaper usikkerhet gjorde menneskene til helter ved å legge en terroristfelle i nærheten av en buss, sier en militærkommandør, ifølge IRNA.

.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.