RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi står bak selvmords-bomben

Sist oppdatert:
Nettavisen har snakket med gruppen som hevder de står bak selvmordsangrepet i Israel.

- Det er al-Quds-martyrene, al Aqsa-martyrene og en ny gruppe som heter Guds Hær som står bak martyraksjonen i byen Eilat, sier talsmann for al-Quds-martyrene, Abu Ahmaed, til Nettavisen på telefon fra et ukjent sted i de palestinske områdene. Al-Quds-martyrene er den militære fløyen av gruppen Islamsk hellig krig.

Selvmordsaksjonisten tok livet av tre andre personer da bomben eksploderte i et lite bakeri i et boligområde i feriebyen Eilat, sør i Israel, mandag morgen.

Smuglet inn utstyr
- Med Guds hjelp klarte en av våre tilhengere å foreta en vellykket operasjon inne i Israel. Han klarte å smugle utstyr inn i Israel, til tross for at israelske sikkerhetsstyrker sperrer av de palestinske områdene, legger Ahmaed til.

Ifølge talsmannen er målet med aksjonen blant annet å få slutt på de borgerkrigslignende tilstandene i de palestinske områdene.

- Vi ønsker å fremme to budskap gjennom denne aksjonen. Den er et svar mot massakre og drap på palestinere som den israelske hæren har begått på Vestbredden og Gazastripen de siste månedene. Den andre beskjeden er til Hamas og Fatah: Palestinske våpen må brukes mot den israelske hæren, ikke mot palestinere, slik det skjedde sist, sier Abu Ahmaed til Nettavisen.

Truer Israel
- Hvem var selvmordsaksjonisten?

- Det vil vi opplyse om om en halv time, da skal vi publisere en video der aksjonisten forteller om aksjonen i Eilat. Jeg kan si nå at han er fra Gazastripen. Av respekt for aksjonisten, bør vi gi beskjed til familien hans før vi offentliggjør navnet, sier talsmannen.

Senere opplyste han på en pressekonferanse at selvmordsbomberen het Mohammed faisel Al-Saksak (21 år) fra Beit Lahya i Nord Gazastripen. Han smuglet seg til Israel fra Jordan etter syv måneders forberedelser.

Abu Ahmaed truer med flere angrep.

- Dette skal ikke være den siste aksjonen mot Israel, erklærer han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere