RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi sto bak flystyrten

Sist oppdatert:
I en anonym oppringning til nyhetsbyrået AFP hevder den islamske grupperingen Ansar el-Haq at de sto bak det de sier var et angrep mot det egyptiske charterflyet som styrtet lørdag.

En talsmann for gruppen hevder overfor AFP at flystyrten, som førte til at 148 mennesker omkom, var et terrorangrep fra Ansar el-Haq.

Foreløpig har det ikke vært mulig å verifisere meldingen fra talsmannen, som snakket arabisk med en egyptisk aksent.

- Eksisterer ikke

Mannen sa han var egypter og ringte fra Kairo. Ansar el-Haq, på norsk Sannhetens apostler, er basert i Jemen, ifølge innringeren.

Men jemenittiske myndigheter avviser at Ansar el-Haq i det hele tatt eksisterer.

- Det er ingen slik bevegelse ved dette navnet i Jemen. De prøver antakelig å dra inn Jemen for å skade landet, og det er helt uakseptabelt, sier en talsmann for myndighetene til AFP.

- Air France neste

Ifølge AFP sa talsmannen at Air France er neste mål på grupperingens terrorliste. Flyselskapet vil bli angrepet "snarlig", med mindre franske myndigheter "reverserer sin beslutning om å forby islamske hodeplagg på offentlige skoler".

Tilsammen 148 mennesker mistet livet da Boeing 737-300 maskinen fra Flash Airlines styrtet i Rødehavet lørdag morgen. Tidligere har den egyptiske regjeringen offisielt utelukket et terrorangrep mot flyet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere