RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi tilhører Guds hær

En amerikansk general får kritikk etter taler hvor han har hevdet at president Bush er plassert i Det hvite hus av Gud, og at han selv tilhører Guds egen hær.

Generalløytnant William G. Boykin har stilt i uniform og holdt taler i amerikanske kirkesamfunn en rekke ganger de siste årene, ifølge Washington Times.

– President Bush er i Det hvite hus fordi Gud plasserte ham der. Vi i Guds hær er blitt oppdratt for tider som dette, har Boykin blant annet sagt i en tale til en menighet.

– Muslimske ekstremister hater USA fordi vi er en kristen nasjon. Vår åndelige fiende vil kun bli bekjempet hvis vi går mot dem i Jesu navn, kunne han fortelle ved en annen anledning.

Boykin har fått flere utmerkelser for arbeidet sitt med hemmelige militære operasjoner, og i juni ble han utnevnt til leder for et kontor i forsvarsdepartementet som har ansvaret for jakten på Osama bin Laden og Saddam Hussein, melder NTB.

Både kongresspolitikere og islamske grupper i USA er kommet med skarp kritikk av generalen, som selv tilhører en evangelisk kristen gruppe. Forsvarssjef Richard Myers mener imidlertid at Boykin har holdt seg innenfor grensene for hva som bør være mulig å si for en amerikansk offiser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere