RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi tok feil om Iraks våpen

Sist oppdatert:
Storbritannias tidligere spesialutsending til Irak innrømmer at det var galt å hevde at Saddam Hussein hadde store lagre med masseødeleggelsesvåpen.

Storbritannias tidligere spesialutsending til Irak innrømmer at det var galt å hevde at Saddam Hussein hadde store lagre med masseødeleggelsesvåpen.

Den irakiske lederens angivelige lagre av kjemiske og biologiske våpen var den viktigste begrunnelsen for invasjonen av Irak 20. mars i fjor.

- Vi tok feil om lagrene, men intensjonen vår var riktig, sier Jeremy Greenstock i et intervju med BBC-programmet Frokost med Frost.

Han fastholder likevel at det var riktig å gå til krig, skriver den britiske avisen The Daily Telegraph.

Britiske etterretningsorganer kommer trolig til å få krass kritikk for den etterretningsinformasjonen som ble brukt til å rettferdiggjøre krigen i forkant av invasjonen når granskingsrapporten til Lord Butler legges fram 14. juli. Det er blant annet påstanden om at Saddam Hussein hadde masseødeleggelsesvåpen som kunne bli brakt i stilling på 45 minutter som har fått mange til å stille spørsmål ved etterretningen som lå til grunn for krigen.

Britenes statsminister Tony Blair nekter å utelukke muligheten for at det blir funnet masseødeleggelsesvåpen i Irak, og har ikke bedt om unnskyldning for at slike våpen ble brukt som begrunnelse for å gå til krig.

© NTB

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere