RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi vil drepe danskene

Sist oppdatert:
Taliban truer Danmark.

De danske soldatene er et ettertraktet mål for Taliban på grunn av Muhammed-tegningene, avslører Talibans talsmann i et intervju med Ekstra Bladet.

Les også: Seks halshogget i Taliban-angrep

- Vi gjør vårt beste for å ramme danskene så hardt som mulig. Vi vil drepe dem og tvinge dem til å trekke seg ut av landet vårt. Vi fanger dem og får vår hevn før eller siden, sier talsmann for taliban, Qari Yousuf.

Intervjuet ble gjort gjennom en BBC-journalist som har intervjuet Taliban-ledere en rekke ganger.

Yousuf forteller at de danske soldatene er det mest ettertraktede målet blant de utenlandske styrkene som følge av karikaturtegningene som ble trykket i danske aviser.

- De fremmede er våre fiender, men i de danske styrkene har vi to fiender. For det første har de invadert oss, for det andre har de skjendet vår hellige profet og Koranen, sier Yousof.

Danmark har 690 soldater i landet, og rundt 550 av dem oppholder seg i den urolige Helmand-provinsen. I alt 15 danske soldater er drept i Afghanistan, fire av dem i 2008.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere