- Vi vil forsvare oss med atomvåpen

Den russiske forsvarssjefen sier at Russland vil bruke atomvåpen i et preventivt angrep.

19.01.08 14:45

Den russiske forsvarssjefen general Yuri Baluyevsky sier at Russland har ingen problemer med å bruke atomvåpen dersom landet føler seg truet. Baluyevsky understreker at Russland ikke har planer om å angripe noen, men gjør det klart at de har en rett til å forsvare seg selv.

- For å kunne forsvare suvereniteten og den territoriale integriteten til Russland, samt landets allierte, så vil vi bruke militærmakt. Dette inkluderer preventive angrep og bruken av atomvåpen, sier Yuri Baluyevsky, melder Sky News.

Uttalelsen representerer ikke en kursendring i russisk politikk, men kommer på et tidspunkt der forholdet mellom Vesten og Russland karakteriseres som spent.

Russland raser over USAs planer om å etablere et rakettforsvar i de tidligere østblokklandene Polen og Tsjekkia.

Samtidig har det brutt ut en krangel mellom Storbritannia og Russland etter at sjefen for British Council i St. Petersburg ble anholdt av russisk politi for en kort periode. Forholdet mellom de to landene er allerede kjølig i forbindelse med Litvinenko-saken.

Storbritannia har begjært en drapsmistenkt i Litvinenko-saken utlevert fra Russland, noe russiske myndigheter nekter å gjøre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.