RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi vil respektere resultatet

Sist oppdatert:
De politiske lederne på Kypros er motstandere av gjenforeningsplanen, men sier resultatet av folkeavstemningen vil bli respektert.

Velgerne på Kypros gikk lørdag til urnene for å ta stilling til forslaget om gjenforening av øya.

Meningsmålinger tydet på at tyrkiskkypriotene ville si ja og greskkypriotene nei til FNs gjenforeningsplan. Valglokalene åpnet klokken 0600 norsk tid på begge sider av grensen og skulle holde åpent til klokken 17.00, med en times stemmepause midt på dagen.

Den greskkypriotiske presidenten Tassos Papadopoulos avga sin stemme lørdag morgen i folkeavstemningen om den omstridte gjenforeningen av den delte øya. Han har offentlig uttrykt sin misnøye med planen, men sier at at uansett hva utfallet blir, skal de to folkegruppene samarbeide, melder nyhetsbyrået AP.

Beklager avstemningen

Noen timer senere kom den tyrkiskkypriotiske lederen Rauf Denktash til stemmelokalet. Også han er motstander av FNs gjenforeningsplan. Han beklaget folkeavstemningen og sa at kypriotene i virkeligheten ikke vet hva de stemmer på.

- Vi vet ikke hvilke overraskelser denne planen vil bringe, sa han etter å ha avgitt sin stemme.

Internasjonalt press

- Dessverre stemmer vi ikke over et dokument det er oppnådd enighet om, men et dokument som det ikke er enighet om. Han kritiserte FN og det internasjonale samfunnet for å presse Kypros til folkeavstemning. Likevel lover han å respektere resultatet av avstemningen.

- Vi skal respektere resultatet, og jeg håper det jeg frykter ikke vil skje, sa Denktash.

Også Papadopoulos formante innbyggerne til å respektere avstemningsresultatet:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere