- Vi vil slakte dem

Foto: BADRI MEDIA (EPA)

Somaliske pirater sier de ikke lenger vil ta amerikanske fanger.

- Vi vil finne amerikanerne, fange dem og slakte dem (...) Vi vil finne deres skip for vi kjenner deres flagg. I går natt unnslapp et amerikansk skip så vidt. Vi overøste det med rakettgranater.

Det sier den 25 år gamle piraten Ismail fra byen Harardhere til AP.

Velger amerikanere
Det var skipet Liberty Sun's som unnslap piratene onsdag. En av piratene som deltok i onsdagens angrep på Liberty Sun's, sier at de valgte det amerikanske skippet nettopp fordi det var amerikanere om bord.

Søndagens amerikanske redningsoperasjon har satt piratsinnene i kok. Da ble kapteinen på Maersk Alabama, kaptein Richard Philips, reddet fra piratenes fangensskap. Phillips blir hyllet som en helt fordi han ofret seg i kampen mot sjørøverne. Skipets mannskap klarte å gjenvinne kontrollen med skipet, men Philips ble tatt til fange.

Tre pirater ble drept under frigjøringen. Tidligere har pirater blitt drept av franske styrker under redningen av en privat yacht.

Varsler kraftige tiltak
Torsdag morgen gikk franske styrker på nytt til angrep. Da mot et av piratenes morskip 90 mil øst for Kenya. Et overvåkingshelikopter hadde da fulgt med på piratene mens de gjorde seg klare for å angripe skipet Safmarine Asia fra Liberia.

President Barack Obama har varslet kraftige tiltak for å stoppe piratvirksomheten utenfor kysten av Somalia. Tidligere denne uken var kongressmedlemmet Donald Payne i Somalias hovedstad Mogadishu for å diskutere et samarbeid med de styrende myndigheter i landet. Det var første gang en amerikansk politiker våget seg inn i det borgerkrigherjede Mogadishu siden amerikanske soldater braket sammen med soldatene til den avdøde krigsherren Mohamed Farrah Aidid i 1993.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.