RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Viktig å komme raskt i gang

Foto: Gregory Bull (AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Erik Solheim understreker viktigheten med å komme raskt i gang med hjelpearbeidet etter jordskjelvkatastrofen i Haiti.

Utviklingsministeren var onsdag ettermiddag i møte med blant andre Norges Røde Kors og Kirkens Nødhjelp for å drøfte situasjonen i Haiti.

Les også:- Dødstallene kan nå 100.000

- Alle som jeg har snakket med har rapportert om forferdelige og hjerteskjærende scener, og det er en veldig dramatisk situasjon som rammer de som allerede er rammet av stor fattigdom, sier Solheim til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han bekrefter at minst en norsk statsborger er skadet, mens de foreløpige dødstallene etter jordskjelvet er over 100.000.

- Situasjonen er ekstra vanskelig ettersom også hjelpeapparatet er rammet av katastrofen, og både skoler og sykehus er ødelagt i skjelvet. Det viktigste nå er at nødhjelpen kommer raskt i gang slik at de som er hardest rammet får akutt hjelp. Nå må flest mulig reddes, sier Solheim.

Norge bidrar med hver femte kroner i FNs nødhjelpsfond som er tatt i bruk etter jordskjelvkatastrofen, og foreløpig er det ikke bestemt om det skal bevilges ekstra midler til Haiti.

- Vi skal ha flere møter med de frivillige organisasjonene, og vi evaluerer situasjonen fra dag til dag.

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere