*Nettavisen* Nyheter.

- Vil angre resten av livet

Foto: (EPA/Scanpix)

Madeleines foreldre snakker ut om skyldfølelsen.

18.11.07 12:49

I en ny dokumentar som skal vises på BBC mandag, snakker Madeleines foreldre ut om tiden etter datteren forsvant. Det har gått over seks måneder siden Madeleine McCann (4) forsvant fra familiens ferieleilighet i Praia da Luz i Portugal.

Gerry McCann (39) er overbevist om at familien hans ble holdt under oppsikt i dagene før Madeleine forsvant, og at en kidnapper benyttet seg av familiens faste rutiner.

Les også: - Forlatt alene hver kveld

- Vi ga kidnapperen en anledning, og det kommer vi alltid til å angre på. Jeg har ingen tvil om noen siktet seg inn på Madeleine, og det gjør oss syke til margen å tenke på at noen holdt oss og datteren vår under oppsikt, sier Gerry McCann i intervjuet, ifølge Daily Mail .

- Spionert på
Hjertespesialisten, som nylig returnerte til sykehusjobben etter seks måneders permisjon, mener ferieleiligheten lå sånn til at det var mulig å spionere usett.

- Det er en hjørneleilighet omgitt av trær. Noen kan ha gjemt seg i buskene og spionert, uten at vi så det. Jeg er overbevist om at de så meg gå inn og ut igjen, og så tenkte «Der har vi muligheten til å gå inn og ut uten å bli oppdaget».

Dokumentaren viser også en privat videodagbok, om ekteparets desperate jakt for å finne igjen datteren.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Klikk på bildet for å forstørre.

Et av opptakene viser Kate McCann (39) som snakker med venninnen som filmer, mens hun henger opp vaskede klær. Maddies mamma snakker om skylden hun og mannen føler.

Kate forsvarer også parets høyprofilerte bruk av media .

- Vi har bare gjort alt vi kan for å finne Madeleine, og det verste ville være å tenke tilbake og tenke at vi kunne gjort mer.

I TV-dokumentaren skal det også bli avslørt nye detaljer om jakten på fireåringen. Sjefen for privatetterforskningsbyrået McCann-paret har hyret inn, mener det kun er spørsmål om kort tid før de finner Madeleine.

I live
- Vi er hundre prosent overbevist om at hun er i live. Vi er sikre på at hun ble kidnappet. Vi er svært, svært nære ved å finne kidnapperen, sier Francisco Marco.

Som sjef for byrået Metodo 3, leder han 40 personer i jakten på jenta. Byrået har sjekket flere tips om hvor Madeleine kan befinne seg. Et av tipsene førte til at en amerikansk liten jente ble funnet , som skal ha blitt kidnappet av en familie i fjellene i Marokko.

Et nytt vitne meldte seg forrige uke.

Ny observasjon
Kvinnen skal ha fortalt byrået at hun var vitne til en overlevering av et barn som var dekket av et teppe. Barnet ble levert «i smug» til en mann, to dager etter at Maddie forsvant. Etter leveringen, skal kvinnen og mannen ha satt seg inn i forskjellige biler og kjørt i hver sin retning.

Dette skal ha vært midt i Portugal, omtrent 16 mil fra Praia da Luz.

Både privatetterforskere og politiet undersøker nå tipset.

Ifølge McCanns talsmann, Clarence Mitchell, er foreldrene forsiktige med å håpe for mye.

- De blir oppmuntret av at byrået sier at det går fremover. Men det har vært mange tips, så Kate og Gerry forsøker å være forsiktige, sier Mitchell til Sky News .

Les også: Ikke Madeleine i Bosnia

Les også: - Madeleine i live i Spania

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.