RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

- Vil bli en kirkegård

Sist oppdatert:
- Fatah al-Islam vil bli en kirkegård for de libanesiske troppene.

Det hevder den militante islamistgruppen Fatah al-Islam.

Ifølge Reuters har Libanesiske tropper strammet grepet rundt den palestinske flyktningleiren Nahr al-Bared-leiren der Fatah al-Islam har forskanset seg.

- Vil bli en kirkegård
Søndag omringet og ødela hæren flere av stillingene til Fatah al-Islam ved inngangen til Nahr al-Bared leiren.

Hæren har møtt steil motstand. Fatah al-Islam har sverget å kjempe med livet som innsats, og har holdt fortet på tross av tre dager med konstante angrep.

- Fatah al-Islam vil bli en kirkegård for de libanesiske troppene dersom militæret fortsetter å angripe, sier en av gruppas seniormedlemmer, Abu Huraryra, til Reuters.

Kamphelikoptre
Lørdag ble også libanesiske kamphelikoptre satt inn i angrepene mot flyktningleiren. Det er første gang etter to ukers strid at luftforsvaret et satt inn i konflikten.

Tjukk røyk steg opp fra leiren lørdag, dagen etter at de libanesiske styrkene inntok enkelte stillinger i utkanten av leiren. To libanesiske soldater ble drept i løpet av natten da deres pansrede kjøretøy ble truffet av en granat.

- Det er ikke en kvadratmeter som ikke er truffet av bomber, sier en flyktning til Reuters.

- Vi kan ikke forlate bygget vi er i for å finne ut omfanget av skadene, sier flyktningen.

Verste kamper på 17 år
I andre leirer begynner de sivile å bli oppgitt over hærens offensiv mot Nahr al-Bared-leiren. De har ingen sympati med Fatah al-Islam, men er stadig mer bekymret for skjebnen til de sivile i leiren.

Til sammen er 93 mennesker drept siden kampene om leiren startet 20. mai, hvorav 40 er soldater. Kampene er de verste i Libanon siden borgerkrigen fra 1975 til 1990.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere