RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vil gi opp atomvåpen

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Nord-Koreas myndigheter mener de kan klare seg uten atomvåpen med en mer vennlig innstilling fra USA.

Den nord-koreanske delegasjonen har gitt uttrykk for at de ikke vil behøve å eie et eneste atomvåpen, dersom USA behandler landet på en mer vennlig manér, sier talsmann Kim Chun-shick for sør-koreanske myndigheter ifølge AP.

Uttalelsen er på linje med Kim Jong Ils erklæring om at Pyongyang kan komme til å vende tilbake til internasjonale nedrustningsforhandlinger allerede i neste måned , dersom USA viser nordkoreanske myndigheter mer respekt.

- Dette er en sak mellom de to Korea-ene, så vel som en internasjonal sak, sier Sør-Koreas gjenforeningsminister Chung Dong-young ifølge Kim Chun-shick.

Nord-Korea har nektet å delta i de såkalte sekspartsforhandlingene om ned- og avrustning siden juni 2004, angivelig på grunn av «fiendtlig innstilling» fra USA. De siste månedene har spenningen vært høy. Blant andre Japans utenriksminister Nobutaka Machimura har varslet at han vil vurdere å ta opp saken i FNs Sikkerhetsråd, dersom ikke forhandlingene gjenopptas.

Sikkerhetsrådet har myndighet til å iverksette internasjonale sanksjoner mot Nord-Korea, dersom rådets medlemmer anser Nord-Koreas handlinger for å utgjøre en trussel mot verdensfreden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere