RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vil ønske Charles lykke til

(AFP/Scanpix)
Folket i Storbritannia ønsker en lykkelig prins Charles og ønsker å se han med kvinnen han elsker, tror kongeekspert Kjell Arne Totland.

Ut i fra en rekke meningsmålinger i Storbritannia den siste tiden er det mye som tyder på at det britiske kongehuset har gjort et klokt valg.

- Vi ser tydelig at mange briter ønsker en konge som er lykkelig. Charles har alt i seg som skal bli en fin monark, og med en kvinne ved hans side, vil han kunne føle at han oppfyller sine forpliktelser og fylle rollen på en helt annen måte, sier Totland til TV 2 Nettavisen.

Han tror holdningene mot at en skilt Charles og en skilt Camilla skulle få gifte seg nå er endret og at den tiden er forbi.

- Kongehuset villet ikke gjort dette hvis de ikke trodde at Camilla ville bli akseptert.

- Gleder meg
Se og Hørs kongeekspert har helt siden skilsmissen mellom prins Charles og prinsesse Diana spådd at Camilla kom til å gifte seg med den britiske tronearvingen. Torsdag fikk han bevist at hans spådommer var korrekt. Bryllupet er ifølge Sky News planlagt 8. april.

- Nå gleder jeg meg til bryllupet, sier Totland til TV 2 Nettavisen.

Tror Camilla blir Hertuginne
Hvorvidt Camilla Parker-Bowles vil arve prinsesse Dianas tittel, «Prinsessen av Wales», er Totland mindre sikker på.

- Jeg tror Charles vil bruke en av sine andre titler, for ikke å såre noen. Skal jeg tippe, blir hun Hertuginne av noe. Men jeg er ikke sikker. Folk venner seg til det meste og foreløpig vet vi veldig lite, bortsett fra at de skal gifte seg. Slottet vil nok se litt an hvordan folket tar i mot denne nyheten, sier Totland.

- William og Harry ønsker dette
Både prins Charles og hans to sønner har Wales med i sine titler. Totland er sikker på at sønnene har gitt sin aksept.

- Jeg vet, via mine kilder i England, at både William og Harry ønsker sin far alt godt. De ser hva Camilla betyr for han. Hun har også stilt opp for dem når det har blåst rundt dem. Charles ville heller aldri gjort dette uten sine sønners godkjennelse og aksept, sier Totland.

Men om forholdet mellom sønnene og Camilla ville vært det samme dersom Diana fremdeles levde, er han derimot usikker på.

Forebereder folket
Kongeeksperten forteller at det den siste tiden har blitt lagt ned stort arbeid fra kongehuset og Camillas side for å foreberede folket på deres nye prinsesse.

- Man kan tydelig se at Camilla har gått fra å være en overklassekvinne som ikke har hatt sans for media, til en som har blitt mer bevisst på utseende og klesstil. Hun har også blitt mer vennlig mot pressen og har ved flere anledninger fått overrakt blomster når hun har kommet til arrangementer. Dette har vært en helt bevisst strategi, sier Totland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere