RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AHMAD AL-RUBAYE (AFP)

- Vil ut av Irak neste år

Sist oppdatert:
Det er ventet at president Barack Obama fredag kunngjør at de amerikanske kampstyrkene skal ut av Irak innen 2010.

Den nesten seks år lange Irak-krigen skapte store problemer for Obamas forgjenger George W. Bush og bidro til at Demokratene gjenvant Kongressen og Det hvite hus. Nå skal Obama innfri valgløftene om å avslutte USAs blodige Irak-krig og pense innsatsen over på Afghanistan.

Ut av Irak?
Når han fredag besøker militærbasen Camp Lejeune i North Carolina er det ventet at han vil komme med en kunngjøring om at de amerikanske kampstyrkene skal være ute av Irak før slutten av 2010. Det melder Reuters, som siterer en kilde i Kongressen.

Obama holder likevel døra åpen for å revurdere denne tilbaketrekningen dersom volden i landet øker.

Det opplyser den republikanske representanten John McHugh, som sitter i forsvarskomiteen i Representantenes hus, ifølge NTB og AFP.

- Obama forsikret meg om at han vil revurdere planen hvis situasjonen på bakken forverrer seg og det blir mer vold, sier McHugh.

Antiterror
President Obama ønsker i utgangspunktet å trekke ut alle stridende avdelinger fra Irak innen august neste år. Mellom 30.000 og 50.000 soldater skal bli igjen for å trene og utstyre irakiske styrker og gjennomføre begrensede antiterroroperasjoner, melder Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere