RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ville drepe Bush

Sist oppdatert:
En georgisk mann er siktet for et attentat mot president George W. Bush.

Forsøket på å drepe den amerikanske presidenten, skal ha skjedd under Bush sitt besøk i Georgias hovedstad Tblisi i mai.

Vladimir Arutinian (27) kastet en granat inn i en folkemengde under presidentbesøket. Onsdag ble han siktet for attentatet av en storjury i USA, melder nyhetsbyrået Reuters.

Han er allerede siktet i hjemlandet, men nå står han i tillegg overfor den alvorlige siktelsen også i USA. Han er siktet for oppbevaring, bæring og bruk av skytevåpen. Hvis han blir funnet skylding, risikerer han livstids fengsel i USA. Imidlertid vil de amerikanske styresmaktene vente med å kreve mannen utlevert, inntil rettssaken mot ham er avgjort i Georgia.

- Terrorist og morder
Det var under en tale Bush holdt på frihetsplassen i Tblisi 10. mai i år, at Arutinian skal ha kastet en håndgranat inn i menneskemengden like foran den amerikanske presidenten. Imidlertid detonerte ikke granaten.

Ifølge USAs justisdepartement, har Vladimir Arutinian også blitt siktet for drapet på et medlem av innenriksministeriet i Georgia, samt for terrorisme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere