RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vis oss bevisene

Sist oppdatert:
Jemens utenriksminister etterlyser bevis som knytter Farouk Abdulhak til drapet på Martine Vik Magnussen. Det vil uansett ikke bli aktuelt å utlevere Farouk.

- Vi kan ikke arrestere Farouk fordi vi ikke har fått noen bevis fra britiske myndigheter som viser at han er involvert i saken, sier Jemens utenriksminister Abu Bakr Al-Qirbi til Nettavisen.

Kan stilles for retten i Jemen
Utenriksministeren bekrefter at Farouk oppholder seg i Jemen. Al-Qirbi sier at han i samtaler tidligere i år med den norske ambassadøren i Saudi-Arabia og den britiske ambassadøren i Jemen etterlyste bevis i saken, men at de ennå ikke har kommet med noen ting.

- Jeg vil si til Farouks familie, til Martines familie, til norske og britiske myndigheter: Hvis dere har bevis så skal vi avhøre Farouk i Jemen, vi vil stille han for retten og han vil eventuelt dømmes og sone i Jemen. Men vi kan ikke utlevere han til andre land, sier utenriksministeren.

Kan få avhøre Farouk
Al-Qirbi sier at det skal være fritt fram for britiske myndigheter å avhøre Farouk.

- Britiske myndigheter kan komme og avhøre Farouk i Jemen, men ikke utenfor Jemen.

- Media sier Farouk har voldtatt og drept Martine, vi ønsker ikke å gå i en diskusjon på hva media sier, vi ønsker å snakke direkte med britiske myndigheter, sier han på telefon til Nettavisen fra Sanaa, hovedstaden i Jemen.

- Besøkte mamma i Syria
Ifølge en høytstående tjenestemann i Jemen som kjenner til Abdulhak-familien, skal Farouk relativt nylig ha besøkt sin mor i Syria.

Han skal ha reist til landet med pass i et annet navn, sier kilden til Nettavisen. Myndighetene i Syria skal ha blitt klar over at Farouk oppholdt seg i landet og bedt han forlate landet for å unngå å havne i en diplomatisk klemme. Farouk skal ha vært i Syria i to uker.

Jemens utenriksminister ønsker ikke å kommentere disse opplysningene. Heller ikke Scotland Yard vil gi noen kommentar om Farouk Abdulhaks angivelige besøk i Syria da Nettavisen tar kontakt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere