RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Visste om incesten

Sist oppdatert:
Venninne visste om misbruket, sier tidligere leieboer i skrekkhuset.

I et intervju med den private TV-kanalen ATV innrømmer en tidligere leieboer i skrekkhuset til Josef Fritzl (73) at han visste om overgrepene mot Elisabeth, skriver den østerrikske avisen Krone.

- Elisabeth ble voldtatt av faren igjen og igjen. Til slutt så orket hun ikke mer og rømte hjemmefra, sier den tidligere leieboeren som er identifisert som Josef L.

Bodde i førsteetasje
Josef L bodde i førsteetasje i skrekkhuset i fire år på 1990-tallet. Josef L skal ifølge ham selv ha blitt fortalt om overgrepene av en nabo som var en tidligere venninne av Elisabeth.

- Hun rømte til Wien sammen med en barndomsvenninne, men overgrepene fortsatte da hun ble hentet tilbake til Amstetten, sier Josef L til TV-kanalen.

Verken nabokvinnen eller Josef L turte å varsle politiet om overgrepene. Grunnen skal være at de to var redde for Josef Fritzl.

- Jeg har mareritt om nettene fordi vi ikke sa noe, sier han.

LES OGSÅ: Her er Fritzl-familien

Josef Fritzl skal ifølge politiet ha begynt med overgrepene mot datteren da hun var elleve år gammel. Deretter ble jenta dopet ned og låst inne i kjelleren da hun var 18.

Omverden trodde derimot at 18-åringen hadde rømt hjemmefra og blitt medlem av en sekt.

En tyrann
Elisabeth Fritzl hadde syv søsken. Flere av søsknene skal i politiavhør ha omtalt faren som en tyrann, og fortalt at de flyttet hjemmefra i ung alder fordi de ikke orket å bo under samme tak som sin herskesyke far, skriver Der Standard.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere