*Nettavisen* Nyheter.

- Voldsomt skuffet

Madeleines foreldre er voldsomt skuffet etter at det viste seg at turistbildet fra Marokko var et blindspor.

27.09.07 08:46

En hel verden lurte onsdag på om det virkelig kunne være den savnede Madeleine McCann som var avbildet på et tilfeldig turistfotografi fra Marokko. Det viste seg imidlertid snart at jenta på bildet i landsbyen Zinat, ikke var den britiske jenta.

Talsmann for Madeleines foreldre, Gerry og Kate McCann, forteller at skuffelsen var enorm da bildet viste seg å være et blindspor.

- De er selvfølgelig voldsomt skuffet. Hver gang en slik observasjon kommer inn, gir det et håp om at letingen gir resultater, sier Clarence Mitchell til Sky News.

Foreldrene vil likevel takke det spanske paret som tok bildet og ber igjen publikum om hjelp til å finnes deres datter.

Det var journalisten Rashid Razaq fra den britiske avisen Evening Standard som reiste ned til Marokko da det mystiske bildet dukket opp i verdenspressen. Razaq traff den vesle femåringen som var avbildet.

LES OGSÅ: Journalist sporet opp jenta

- Men vi ba om forsiktighet i forbindelse med dette. Vi har vært i denne situasjonen før. Observasjoner som er rapportert med gode hensikter tidligere har ikke ført fram til Madeleine, påpeker Mitchell.

Talsmannen forteller at Madeleines foreldre hadde et visst håp om at jenta på bildet virkelig kunne være en viktig observasjon.

Dette er den siste av en rekke observasjoner som er gjort i Marokko, men Mitchell understreker at alle muligheter må holdes åpne.

- Marokko trenger ikke være et blindspor, men vi vet ikke. Det er det fortvilende i denne situasjonen. Vi håper at alle spor og tips fortsatt blir behandlet på en skikkelig måte, fortsetter han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Reuters/Scanpix)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.