RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vurderes som verdensbanksjef

(AP)
Sist oppdatert:
Tony Blair skal være blant favorittene til å overta jobben som president i Verdensbanken.

Torsdag ble det kjent at presidenten i Verdensbanken, Paul Wolfowitz, trekker seg fra stillingen 30. juni. Wolfowitz har vært under sterkt press etter det ble kjent at han skaffet kjæresten Shaha Riza en forfremmelse og en kraftig lønnsøking da han tiltrådte som sjef for Verdensbanken i 2005.

Nå jobbes det på spreng med å finne hans etterfølger. Ifølge en USAs mest anerkjente økonomer, skal statsminister Tony Blair kan være aktuell for jobben som toppsjef i Verdensbanken, skriver Daily Mail.

- Han er helt klart en av de personene som vurderes, sier Nobelsprisvinner og tidligere visepresident i Verdensbanken, Joe Stiglitz.

Men Stiglitz sier at Verdensbanken antageligvis vil foretrekke en leder som er økonom og har mye erfaring innen utvikling. Storbritannias statsminister har flere ganger innrømmet at han ikke har de sterkeste matteferdighetene, og derfor er det mange som mener at Blair er uaktuell for jobben.

- Jeg ville ikke utelukke Blair, men dersom jeg skulle sette oppe en prioriteringsliste, så ville jeg gått for noen som hadde brede kunnskaper innen utvikling. Men Blair har tydelig vært en politisk leder som har den type kontakter som man trenger og som ville vært nyttig for lederen av institusjonen, sier han.

Tony Blair har ikke sagt noe om hva han har tenkt til å gjøre etter at han overlater statsministerposten til Gordon Brown.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere