*Nettavisen* Nyheter.

- William burde stoppet Harry

Prins Charles skal ha gått i taket da bildene av prins Harry i nazi-uniform ble kjent, men storebror William får en like stor skrape siden han var med da Harry plukket ut kostymet.

14.01.05 15:40

Storebror William er blitt trukket inn i skandalen rundt prins Harrys valg av kostyme på en fest lørdag. Lørdag for en uke siden stilte Harry i nazistuniform med hakekors og det hele på en fest hos en av hans beste venner.

Ramaskrik
Allerede før bildene kom på trykk i The Sun, gikk Harry skriftlig ut og beklaget valget av kostyme. Saken har likevel vakt ramaskrik i Storbritannia og til og med ledende israelske politikere ar vært ute og refset prinsen. Enkelte briter mener at prins Harry bør nektes sin militære utdannelse.

Flere prominente jøder i Storbritannia har invitert Harry til å bli med på deres Auschwitz-tur i slutten av januar. I motsetning til andre politikere, har imidlertid flere av dem rost Harry fordi han unnskyldte seg så kjapt.

- Men det er viktig at Holocaust og nazistenes historie ikke bare blir lært, men også forstått, heter det.

Rasende pappa
Ifølge The Sun skal prins Charles synes at Auschwiz-besøket er en god ide, men han vil at sønnene skal gjennomføre besøket privat.

Fredag bekrefter en talsmann for det britiske slottet at Harry vurderer invitasjonen fra de jødiske gruppene seriøst, men han vil ikke delta på den offisielle markeringen 27. januar.

Prinsen av Wales skal ha vært rasende på yngstesønnen, men har også gitt William en krafig skrape.

Storebror skal nemlig ifølge avisen vært med Harry da han plukket ut kostymet og ifølge Charles burde han hatt vett til å stoppe ham. The Sun kan fredag avsløre den pikante detaljen at prins Harry nesten leide en SS-uniform i stedet.

Delt offentlighet
Den britiske offentlighet er delt i spørsmålet om hvorvidt Harry har sagt unnskyld nok. Den britiske lordkansleren Charlie Falconer mener at én unnskyldning må være nok og er ikke enig i kravet at prinsen også må fremstå på TV i samme ærend.

Harrys tante, Sarah Ferguson, går også ut fredag og ber pressen la være å jakte slik på hennes nevø.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.