RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Yasser Arafat i koma

Sist oppdatert:
Palestinernes president Yasser Arafat skal ha falt i koma, og tilstanden betegnes som «svært kritisk». En nær medarbeider av presidenten avviser opplysningene.

Palestinske kilder sier til Reuters at Arafats tilstand har forverret seg ytterligere de siste timene, og presidenten skal ikke ha vært ved bevissthet siden klokken elleve. Meldingen er foreløpig ikke bekreftet, og avvises tvertimot av Arafats finansrådgiver Mohammed Rashid.

- Det er ikke sant at Arafat er i koma, sier Rashid ifølge nyhetsbyrået AP.

Tilstanden til den palestinske presidentenskal ha forverret seg gradvis det siste døgnet. Flere viktige organer skal ha sviktet, og den palestinske presidenten skal ha vært bevisstløs flere ganger.

«Svært kritisk»
Arafat ligger nå på intensivavdelingen ved det franske militærsykehuset utenfor Paris, hvor han har vært pasient siden fredag i forrige uke.

I Israel siterer mediene etterretningskilder som sier Arafat lider av organsvikt og at han har mistet bevisstheten flere ganger det siste døgnet. Avisen Maariv beskriver Arafats tilstand som «svært kritisk».

PLO-topper til Paris
De franske legene som behandler Arafat har vært svært tilbakeholdne med informasjon om presidentens helsetilstand. Ifølge palestinske talsmenn, er det fortsatt ikke klart hva som har forårsaket Arafats problemer. Det er imidlertid ventet at legene vil lette litt på sløret under en pressekonferanse som allerede var planlagt gjennomført torsdag.

Mahmoud Abbas, som regnes som nummer to i PLO-hierarkiet, skulle torsdag dra til Paris, sammen med den palestinske statsministeren Ahmed Quire. Denne reisen ble imidlertid avlyst, ifølge den israelske avisen Haaretz, etter at det ble klart at de ikke ville få møte Arafat.

Ifølge avisen sitter de palestinske myndighetene i krisemøte etter den siste utviklingen.

Israel forbereder seg
Yasser Arafat har vært syk i tre uker. I forrige uke forverret tilstanden seg, og den syke Arafat ble flydd fra Ramallah, via Jordans hovedstad Amman, og til Paris.

Israels utenriksminister Silvan Shalom sier landet følger utviklingen «meget nøye».

- Vi forbereder oss på den dagen han dør, sier han til Israel Radio. Shalom sier tilstanden er «svært alvorlig», men ga ikke ytterligere detaljer. Han la imidlertid til at det er for tidlig å skrive Arafats nekrolog.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere