*Nettavisen* Nyheter.

- Zimbabwe ledes av militærjunta

Morgan Tsvangirai vil ikke akseptere en ny valgseier for Robert Mugabe.

10.06.08 22:47

Sjefen for det ledende opposisjonspartiet i Zimbabwe Movement for Democratic Change (MDC), Morgan Tsvangirai, har på ingen måte gitt opp kampen om politisk endring i landet sitt. Tirsdag synger han igjen ut mot president Robert Mugabe, og hevder under en pressekonferanse i hovedstaden Harare at landet «styres av en militærjunta».

- 66 støttespillere drept
Ifølge Tsvangirai er 66 av hans politiske støttespillere blitt drept i volden som ble avfødt av det fortsatt uavklarte presidentvalget i mars. I tillegg skal over 200 andre MDC-støttespillere være savnet og om lag 3000 innlagt på sykehus.

Tsvangirai tilbakeviser alle rykter om at han vil akseptere en maktdeling med sittende president Robert Mugabes parti Zanu-PF. Et nederlag i omvalget 27. juni, er heller ikke akseptabelt, ifølge Tsvangirai.

Sikker på seier
- MDC holder fokuset på omvalget. Vi er sikre på seier, sier Tsvangirai, ifølge BBC.

Valget som ble avviklet i mars avfødte en lang konflikt der opposisjonspartiet MDC hele tiden har hevdet at de fikk over halvparten av stemmene, men Zanu-PF holdt lenge valgresultatet skjult.

Omsider, etter tungt internasjonalt press, offentliggjorde Zanu-PF tall som viste at opposisjonen kun hadde 47 prosent mot Zanu-PFs 43, og at det derfor lå an til omvalg. Opposisjonsleder Morgan Tsvangirai nektet lenge å akseptere dette, men har nå gått med på å delta i omvalget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.