*Nettavisen* Nyheter.

– Al-Qaidas globale terrorsjef drept i Pakistan

Adnan G. El Shukrijumah Foto: Fbi (Afp)

07.12.14 16:53

Det pakistanske forsvaret opplyser lørdag å ha drept Adnan El Shukrijumah, som FBI anser som al-Qaidas sjef for globale aksjoner.

Shukrijumah er også blitt knyttet til den såkalte terrorplanleggingssaken i Norge fra 2010. Han er også blant annet anklaget for å ha planlagt bombeangrep mot T-banen i New York og London.

– I en etterretningsoperasjon tidlig på morgenen ble al-Qaida-lederen Adnan El Shukrijumah drept av den pakistanske hæren, heter det i uttalelsen.

Aksjonen skjedde i Shinwarsak i Sør-Waziristan ved grensen til Afghanistan, hvor pakistanske Taliban og dets allierte holder til.

Shukrijumah er født i Saudi-Arabia, men vokste opp i USA. Han har lenge vært etterlyst av amerikanske myndigheter, og var ansett for å være et høyt rangert medlem av al-Qaida.

USA hadde utlovet en dusør på 5 millioner dollar som kunne føre til at Shukrijumah ble pågrepet. FBI har beskrevet ham som sjef for al-Qaidas globale aksjoner og dermed etterfølgeren til den angivelige hjernen bak angrepene 11. september, Khalid Sheikh Mohammed. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.