RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Al-Qaidas struktur har kollapset

IS er i ferd med å vinne både propagandakrigen og den væpnede kampen mot al-Qaida-tilknyttede grupper i Syria. På bildet: IS-styrker i byen Raqqa i Syria.
IS er i ferd med å vinne både propagandakrigen og den væpnede kampen mot al-Qaida-tilknyttede grupper i Syria. På bildet: IS-styrker i byen Raqqa i Syria. Foto: Uncredited (AFP)
Sist oppdatert:
Al-Qaida er i dyp krise på grunn av konkurransen med IS, ifølge to av terrornettverkets åndelige inspiratorer.

Den jordanske predikanten Abu Qatada og den ytterliggående islamisten Abu Muhammad al-Maqdisi uttrykker begge bekymring over situasjonen i et intervju med avisa The Guardian.

– Al-Qaidas organisasjonsstruktur har kollapset, sier al-Maqdisi.

Han anses for å være en nær venn av al-Qaidas leder Ayman al-Zawahri, som nå skal ha store problemer med å lede nettverket.

– Al-Zawahri opererer utelukkende basert på lojalitet, hevder al-Maqdisi.

Og lojaliteten er også i ferd med å forsvinne blant ytterliggående islamister rundt om i verden. Mange velger i stedet å knytte seg til Den islamske staten (IS), som har erobret store områder i Syria og Irak.

Abu Qatada erkjenner at IS er i ferd med å vinne både propagandakrigen og den væpnede kampen mot al-Qaida-tilknyttede grupper i Syria.

– IS viser ingen respekt for andre, beklager Qatada, som kaller IS' medlemmer «en kreftsvulst» og «ekstremister».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere