Gå til sidens hovedinnhold

– Bigley er drept

En islamistisk nettside hevder at gisselet Ken Bigley er drept av opprørsgruppen til Abu Musab al-Zarqawi. Britiske myndigheter betviler meldingen.

– Tawhid og Jihad (enhet og hellig krig) opplyser at briten er likvidert, og kan gi den gode nyheten om at sju britiske soldater er blitt bortført, står det i meldingen på nettsiden www.alezah.com, ifølge NTB-AFP.

Ifølge nettsiden skal det med det første bli sendt en videokassett som vil bekrefte opplysningene. Meldingen er imidlertid ikke bekreftet, og nettsiden blir blant annet av britiske myndigheter betegnet som upålitelig.

Det britiske utenriksdepartementet sier lørdag ettermiddag at de ikke fester lit til opplysningene, og at de ikke har kjennskap til at britiske soldater skal være tatt til fange.

- Vi kjenner til nettsiden Alezah som har lagt ut historien. Det er en lite troverdig side og vi mener den ikke bør tas alvorlig på dette tidspunktet, sier en talsmann i det britiske utenriksdepartementet til AFP.

En talsmann for forsvarsdepartementet har følgende å si til opplysningen om at sju soldater er tatt til fange:

- Det stemmer ikke. Det er ikke sant.

Alezah har to ganger tidligere publisert meldinger om at to kvinnelige italienske gisler er drept, uten at dette er bekreftet.

62 år gamle Ken Bigley ble tatt til fange sammen med to amerikanske kollegaer forrige uke. De to andre gislene ble halshogd tidligere i uken.

Onsdag offentliggjorde gruppen som holder Bigley fanget, et videoopptak hvor gisselet ba for livet

- Jeg trenger at du hjelper meg nå, herr Blair, fordi du er den eneste personen på Guds jord som kan hjelpe meg, sa Bigley.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene