*Nettavisen* Nyheter.

– Drapstiltalt sykepleier innrømmer 30 drap

En tidligere sykepleier har innrømmet overfor en rettspsykiater å ha drept 30 pasienter på sykehuset han jobbet ved i Tyskland, melder nyhetsbyrået DPA.

Rettssaken mot den 38 år gamle mannen startet i Oldenburg nordvest i Tyskland i september i fjor. Sykepleieren sto da tiltalt for drap på tre pasienter og for to drapsforsøk.

Torsdag sto en rettsoppnevnt psykiater i vitneboksen. Han fortalte at 38-åringen under deres samtaler har innrømmet at han satte overdoser med hjertemedisin på «rundt 30» alvorlig syke pasienter i perioden 2003 og 2005.

Den tiltalte sykepleieren skal også ha innrømmet å ha satt tilsvarende sprøyter på ytterligere 60 pasienter ved sykehuset Delmenhorst. De overlevde.

Påtalemyndigheten mener 38-åringens motiv var å stelle i stand krisesituasjoner på sykehuset slik at han selv kunne imponere med sitt talent og få klapp på skulderen for å berge livet til pasienter i livsfare, skriver DPA.

Den tidligere sykepleieren soner allerede en fengselsdom på sju og et halvt år for drapsforsøk i 2008.

En kollega tok sykepleieren på fersken sommeren 2005 mens han var i ferd med å sette en overdose på en pasient som var innlagt på intensivavdelingen. Anmeldelsen førte til en omfattende etterforskning av dødsfall som skjedde for over ti år siden. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag