– Egyptiske sikkerhetsstyrker bruker mer seksuell vold

Egyptiske sikkerhetsstyrker har trappet opp den seksuelle volden siden militæret kastet landets første demokratisk valgte president i 2013, ifølge en menneskerettighetsgruppe.

Ofrene for den seksuelle volden inkluderer medlemmer av ikke-statlige organisasjoner, studenter, kvinner og de som anses som truende for den moralske orden, skriver Den internasjonale føderasjonen for menneskerettigheter (FIDH) i en ny rapport.

Anklagene har ikke latt seg bekrefte. Talsmenn for Egypts innenriksdepartement og militæret har ikke vær tilgjengelige for kommentar, til tross for gruppens forsøk på å nå dem.

Ifølge rapporten består overgrepene av blant annet voldtekt, voldtektsforsøk, voldtekt med gjenstander, elektrosjokk mot kjønnsorganer og utpressing.

– Omfanget av seksuell vold under pågripelser og varetektsfengsling, likheter i metodene som brukes og den generelle straffefriheten gjerningsmennene nyter, viser en kynisk, politisk, strategi med sikte på å kvele det sivile samfunn og stanse all opposisjon, sier FIDH-president Karim Lahidji.

Menneskerettighetssituasjonen i Egypt har kommet i søkelyset etter at hæren kastet den islamistiske presidenten Mohamed Mursi i 2013 etter masseprotester mot hans styre. Al-Sisi ble valgt som president i 2014.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.