RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

-Fredssoldater er selvmord

Sist oppdatert:
Australia trekker sine 12 FN-observatører ut av Sør-Libanon, og mener det ville være selvmord å bidra med fredssoldater til regionen.

Australia er skeptisk til en fredsbevarende styrke i Libanon.

- Å sende inn en fredsbevarende styrke uten at Hizbollah-geriljen har forpliktet seg til å trekke seg ut av området, ville være et selvmordsoppdrag, sier Australias utenriksminister, Alexander Downer, ifølge AP.

Etter at fire FN-observatører ble drept da et israelsk fly bombet en FN-leir i Sør-Libanon tirsdag kveld, frykter Australia for sikkerheten til sitt personell i området. Frem til nå har landet hatt FN-observatører i Sør-Libanon, men de blir nå trukket ut.

- Sent onsdag bestemte vi oss for å trekke ut våre FN-observatører fra Sør-Libanon til Beirut, sier forsvarsminister Brendan Nelson til australsk TV, ifølge AP.

FNs generalsekretær Kofi Annan uttalte onsdag at han ikke er i tvil om at Israel drepte de fire FN-observatørene med fullt overlegg.

Onsdag led Israel sitt hittil største tap i den 15 dager lange konflikten, med ni drepte soldater og 25 sårede i kamper i Sør-Libanon.

Statsminister Ehus Olmert skal torsdag ta stilling til hvorvidt Israel ytterligere skal forsterke angrepene mot Hizbollah i Libanon.

Over 400 libanesere og 42 israelere har dødd under den to uker lange konflikten, som startet etter at Hizbollah fanget to israelske soldater 12. juli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere