RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

-Funnet skjult i kjelleren

Sist oppdatert:
Politiet fant kvinnelik i kjelleren av eksklusivt leilighetsbygg i søket etter savnet norsk student.

Les Nettavisen på mobil: Send NETT til 1930

Politiet frykter den norske studenten som er savnet i London er drept, og har iverksatt full drapsetterforskning.

Den 23 år gamle kvinnen ble meldt savnet av venner etter en bytur på en fasjonabel nattklubb natt til fredag. Tidlig søndag fant politiet liket av en kvinne i et eksklusivt leilighetsbygg like i nærheten av nattklubben.

Ingen pågrepet
Tidlig mandag morgen var ingen arrestert i forbindelse med likfunnet. Det opplyser pressetalsmann Jonathan Southgate ved London Metropolitan Police til Nettavisen. Han vil imidlertid ikke si noe om eventuelle vitner de har snakket med.

- Vi diskuterer ikke hvem vi snakker med i forbindelse med etterforskningen. Drapsavdelingen gjennomfører utspørringer og undersøkelser for å få full oversikt over hva de mener kan ha skjedd, sier Southgate.

LES OGSÅ: - Hun virket kjempeglad
LES OGSÅ: Fant kvinnelik

Under skrot og bygningsmaterialer
Pressetalsmann Simon Fisher ved London Metropolitan Police bekreftet søndag kveld overfor Nettavisen at likfunnet ble gjort i forbindelse med søket etter den norske studenten. Huset hvor liket ble funnet, er ikke studentens egen boligadresse.

- Vi tok oss inn i leiligheten som en direkte følge av etterforskningen av en savnet norsk 23-åring, sier Fisher.

Etter en grundig ransaking i morgentimene søndag ble liket av en kvinne funnet i kjelleren.

Artikkelen fortsetter under bildet

En politikilde opplyser til Nettavisen at liket ble funnet i kjelleren delvis skjult under skrot og bygningsmaterialer. Bare armer og ben skal ha vært synlig da hun ble funnet.

- Jeg kan ikke si noe om hvor gammel kvinnen kan ha vært, eller gi mer informasjon. Alt jeg kan si er at vi nå betrakter dette som en veldig alvorlig drapsetterforskning, sier Fisher.

Pressetalsmannen vil ikke bekrefte opplysninger om hvor liket ble funnet, eller hvilke teorier etterforskerne jobber ut fra.

Ikke identifisert
Søndag arbeidet politiet fortsatt på stedet for å sikre tekniske spor. Dødsårsaken er ikke kjent og den avdøde er ikke identifisert. Det er derfor ikke fastslått at det er den norske 23-åringen som er funnet.

Politiet vil tidligst mandag kunne bringe på det rene om det dreier seg om den norske studenten. Da vil den avdøde trolig bli obdusert.

Polititalsmann Simon Fisher vil overfor Nettavisen verken kommentere om 23-åringen ble observert etter hun forlot nattklubben, eller om de har noen mistenkte i saken.

- Utleid til tre menn
Bygningen i Great Portland Street hvor likfunnet ble gjort, ligger i et fasjonabelt strøk rett ved Oxford Street i den britiske hovedstaden.

En beboer forteller til den britiske avisen Daily Mail at leiligheten politiet tok seg inn i, blir utleid til tre menn fra Midtøsten.

- Kriminalteknikerne har vært her i hele dag. Jeg får ikke lov til å gå ned i kjelleren hvor vi plasserer søppel, sier Jane Morrison til avisen.

Hun er naturlig nok sjokkert over det makabre funnet i bygningen hvor hun bor: - Det er skrekkelig. Menneskene som har leiligheten har holdt masse fester som har plaget meg, legger 72-åringen til.

- Tok drosje
Adressen ligger bare en kort spasertur fra nattklubben Club Maddox (se kart under) hvor den norske kvinnen var ute sammen med flere venner natt til fredag.

- Hun virket kjempeglad da jeg møtte henne i 03-tiden, forteller kompisen Patrik til Nettavisen.

Vennene hennes har tidligere sagt til Nettavisen at 23-åringen hadde tenkt seg på nachspiel. Hun skal ifølge de samme vennene ha satt seg inn i en drosje sammen med en mann da hun forlot nattklubben.

Den savnede jenta ble sist sett på en klubb i Mill Street (merket med B på kartet). Den døde personen britisk politi har funnet befant seg på adressen Great Portland Street (A på kartet).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere