RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

-Georgia trekker seg ut

Sist oppdatert:
Georgia hevder de trekker seg ut av Sør-Ossetia, samtidig iverksetter Russland sjøblokade av landet.

Det georgiske innenriksdepartementet hevder at styrkene er trukket fullstendig ut av utbryterregionen Sør-Ossetia. En georgisk konvoi av militære kjøretøy med tropper og tungt artilleri ble observert mens den trakk seg ut av Sør-Ossetia via landsbyen Ergneti like over grensen, melder Reuters.

Russiske styrker i området hevder på sin side at georgiske styrker fortsatt befinner seg inne i Sør-Ossetia.

Blokkert kysten
Samtidig har russiske krigsskip ankommet Georgias Svartehavskyst

- Marinen har ordre om å ikke tillate leveranser av våpen og militært materiell til Georgia via sjøveien, sier en kilde i marinen til det russiske nyhetsbyrået Interfax.

Russland har tidligere beskyldt Ukraina for å ha levert våpen til Georgia.

Bombet flyplass
Russiske fly bombet en militær flyplass utenfor Georgias hovedstad tidlig søndag, ingen skal ha blitt skadet i angrepet. På flyplassen ligger en fabrikk som produserer kampfly. Samtidig hevder georgiske myndigheter at Russland har satt i land 4000 tropper via sjøveien i Abkhazia, en annen utbryterregion i Georgia som i likhet med Sør-Ossetia i praksis har vært uavhengig siden 1992 selv om heller ikke dette området er internasjonalt anerkjent som uavhengig.

- Vi er spesielt bekymret for at det kan se ut som konflikten kan spre seg fra Sør-Ossetia til Abkhazia, sier en FN-diplomat.

Usikre tall
Russiske myndigheter sier at dødstallene etter kampene som begynte torsdag nå er oppe i 2000. Georgia hevdet fredag at de hadde tap på inntil 300. Mer enn 30.000 mennesker skal ha flyktet fra Sør-Ossetia over grensen til Russland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere