Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Gisselsituasjon nord i Frankrike

Politiet har sperret av området rundt boligen i Roubaix der to antatte ranere har forskanset seg i et hus. Det meldes også at de har tatt gisler.
Politiet har sperret av området rundt boligen i Roubaix der to antatte ranere har forskanset seg i et hus. Det meldes også at de har tatt gisler. Foto: Philippe Huguen (Afp)
Sist oppdatert:
- Flere er skutt og såret i en gisselsituasjon i byen Roubaix nord i Frankrike, ifølge helsepersonell.

SISTE: Ifølge Le Parisien skal situasjonen være avklart og personene i huset være i sikkerhet. Trolig er en av gisseltakerne døde.

Politiet avviser at det pågår en gisselsituasjon i Roubaix nord i Frankrike, ifølge BFM TV. En gruppe gjerningsmenn skal ha avfyrt skudd mot politiet og forskanset seg i et hus.

Men en rekke franske medier skriver at familien i huset er tatt som gisler.

Ifølge avisen Nord Eclair foregår gisselsituasjonen i en bolig ved krysset mellom Avenue Gustave Delory og Rue Vaillant i Roubaix.

Først ble det meldt at det var snakk om en bensinstasjon.

Flere vitner sier de hørte en skuddveksling i 19-tiden tirsdag.

Ordføreren i Roubaix sier til Le Figaro at det er snakk om flere væpnede gjerningsmenn. En banksjef og hans kolleger er blant gislene, opplyser en kilde i politiet til avisa.

Franske kilder spekulerer i om gisselsituasjonen kommer etter et bankran som gikk galt. Med det kommer også meldinger om at det var en butikk som ble forsøkt ranet og at ranerne ble overrasket av politiet, for så å ta seg inn i et bolig hvor de tok familien som gisler. Det skal også være barn blant gislene, skriver flere medier.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ifølge avisen er området rundt sperret av. Både politi og helsepersonell er på stedet.

Roubaix ligger ved grensen til Belgia. Flere mennesker har fått skuddskader, opplyser helsepersonell ifølge nyhetsbyrået Reuters.


Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!