RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Hellas klarer ikke IMF-innbetaling 5. juni

Sist oppdatert:
Hellas vil ikke være i stand til å betale inn IMF-gjeld som forfaller 5. juni hvis en avtale med landets kreditorer ennå ikke er på plass, ifølge parlamentarikeren Nikos Filis.

– Sannhetens øyeblikk kommer 5. juni, sier Filis, parlamentarisk leder for regjeringspartiet Syriza.

– Hvis det ennå ikke finnes noen avtale som vil løse det nåværende finansieringsproblemet, får de ingen penger, sier han til TV-stasjonen ANT 1.

I forrige uke betalte Hellas en regning på 750 millioner euro til Det internasjonale pengefondet (IMF) ved å tømme en krisekonto som Hellas har hos IMF. I juni skal grekerne betale i alt 1,5 milliarder euro til IMF.

Ifølge Filis vil regjeringen prioritere utbetaling av pensjoner og lønninger fremfor gjeldsinnbetalinger til IMF.

EU og IMF krever at Hellas går med på flere reformer og budsjettkutt før de vil utbetale flere kriselån. De har også bedt Hellas sette opp farten under forhandlingene. Mens tjenestemenn i EU mener det neppe blir noen avtale før i slutten av måneden, sier greske regjeringskilder at de tror en avtale nærmer seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere