RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– IS har henrettet over 3.000 i Syria på ett år

SKADET I KOBANE: En skadet jente i senga på et sykehus i Suruc i Tyrkia. Hun ble skadet under en IS-offensiv i den kurdiske byen Kobane, som er beskrevet som en av jihadistenes verste massakre i Syria. 146 sivile ble drept i angrepet som begynte 25. juni.
SKADET I KOBANE: En skadet jente i senga på et sykehus i Suruc i Tyrkia. Hun ble skadet under en IS-offensiv i den kurdiske byen Kobane, som er beskrevet som en av jihadistenes verste massakre i Syria. 146 sivile ble drept i angrepet som begynte 25. juni. Foto: Ilyas Akengin (Afp)
Sist oppdatert:
3027 mennesker drept siden IS i fjor opprettet sitt «kalifat».

BEIRUT (NTB-AFP): Den islamske staten (IS) har i løpet av ett år henrettet over 3.000 mennesker i Syria, deriblant 74 barn, hevder en observatørgruppe.

Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), som overvåker konflikten i Syria, sier de har dokumentert at IS har henrettet 3.027 mennesker siden 29. juni i fjor, dagen da gruppen kunngjorde at den hadde opprettet et «kalifat».

Blant de henrettede er 1.787 sivile, deriblant 74 barn.

Tallene inkluderer massedrapene utført av IS i den kurdiske byen Kobani i Syria i forrige uke, da IS forsøkte å gjenerobre byen.

Observatørgruppen sier 223 mennesker ble henrettet i Kobani i uka som gikk.

Les også: IS-video viser drukning av fanger og henrettelse med granatkaster

IS har også henrettet 143 av sine egne medlemmer, etter å ha beskyldt dem for ulike forbrytelser, alt fra spionasje til desertering.

På den andre siden er minst 8.000 IS-soldater blitt drept i kamper eller i flyangrep ledet av USA.

IS oppsto i Syria i 2013. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere