– IS har kidnappet 220 assyriske kristne

Kurdiske militssoldater står foran en kirke i den assyriske landsbyen Tel Jumaa. Mange kristne er de siste dagene bortført av Den islamske staten samtidig som kurdiske styrker har innledet en større offensiv mot den ytterliggående opprørsgruppa i det nordøstlige Syria.

Kurdiske militssoldater står foran en kirke i den assyriske landsbyen Tel Jumaa. Mange kristne er de siste dagene bortført av Den islamske staten samtidig som kurdiske styrker har innledet en større offensiv mot den ytterliggående opprørsgruppa i det nordøstlige Syria. Foto: Stringer (Reuters)

Krigere fra Den islamske staten (IS) har bortført minst 220 assyriske kristne de siste tre dagene.

26.02.15 09:54

Bortføringene skjedde i forbindelse med at IS-krigere har tatt kontroll over minst ti kristne landsbyer i nærheten av byen Hasaka i Syria de tre siste dagene. Det melder den syriske eksilgruppen, som samler informasjon fra en rekke kilder på bakken i Syria.

– De har tatt med seg de bortførte menneskene ut av landsbyene og inn i sitt eget territorium, sier SOHRs leder Rami Abdulrahman.

Både kvinner, barn og eldre er blant de bortførte, ifølge syriske aktivister.

Kurdiske militsstyrker har de siste dagene innledet en større offensiv mot IS i området. Militsen får støtte av amerikanskledede luftangrep, og over 130 IS-krigere er drept i angrepene, ifølge SOHR.

De fleste innbyggerne i byen Hasaka er kurdere, mens mange av landsbyene rundt er befolket av kristne syrere.

Bortføringene har skapt stor frykt blant den kristne befolkningen i Hasaka-provinsen, og mange familier har nå lagt på flukt.

– Siden mandag har 800 familier søkt tilflukt i byen Hasaka og ytterligere 150 i Qamishli, en kurdisk by på grensen til Tyrkia, opplyste Osama Edward, leder for den svensk-baserte organisasjonen Assyrian Human Rights Network, onsdag.

Områdene nordøst i Syria har stor strategisk betydning for IS fordi de binder sammen landområder som den ytterliggående opprørsgruppen kontrollerer i Syria og Irak. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.