RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– IS-krigere smugles til Europa som båtflyktninger

En libysk tjenestemann opplyser til BBC at IS-krigere gjemmer seg blant flyktningene som reiser over Middelhavet til Europa. Foto: Jason Florio / Reuters / NTB scanpix.
En libysk tjenestemann opplyser til BBC at IS-krigere gjemmer seg blant flyktningene som reiser over Middelhavet til Europa. Foto: Jason Florio / Reuters / NTB scanpix. Foto: Handout
Sist oppdatert:
Menneskesmuglere gjemmer krigere fra opprørsgruppa Den islamske staten (IS) på flyktningbåter for å få dem til Europa, ifølge en libysk tjenestemann.

– IS bruker båtene til sin egen nytte, ettersom europeisk politi ikke vet hvem av flyktningene som er jihadister, sier tjenestemannen Abdul Basit Haroun til BBC.

Han sier han har vært i kontakt med båteiere i IS-kontrollerte områder i Nord-Afrika som kontrolleres av IS. Opprørsgruppa tillater aktiviteten mot at de får 50 prosent av fortjenesten, ifølge Haroun.

Tidligere i år advarte EUs grensekontrollbyrå Frontex om at det er mulig at utenlandske krigere benytter seg av uvanlige migreringsruter for å nå Europa.

Så langt i år har over 31.000 flyktninger klart å krysse Middelhavet fra Nord-Afrika til Italia og Hellas, ifølge FNs høykommissær for flyktninger. Over 1.750 har mistet livet i forsøk på å gjøre det samme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere