*Nettavisen* Nyheter.

– IS-tilknyttet 20-åring bak selvmordsbombe i Tyrkia

Sørgende slektninger vil ikke slippe kistene til ungdommene som ble drept i terrorangrepet i Suruc i Tyrkia mandag. Foto: Stringer/turkey (Reuters)

Det er bekreftet at en 20 år gammel tyrkisk mann som sluttet seg til IS for to måneder siden, sto bak selvmordsangrepet i grensebyen Suruc, ifølge en tjenestemann.

20-åringen skal ha reist ulovlig inn i Syria i fjor.

32 mennesker ble drept og over 100 såret da en bombe mandag ble utløst midt i en samling av frivillige ungsosialister som skulle til Kobani for å hjelpe til i gjenoppbyggingen av den syriskkurdiske byen.

LES OGSÅ: Tyrkia: – IS sto bak selvmordsangrep

– Etter DNA-funn kan vi slå fast at det var en 20 år gammel mann fra byen Adiyaman som sto bak angrepet, sier en offisiell talsmann til nyhetsbyrået AFP.

En offisiell talsmann som Reuters har snakket med, opplyser at 20-åringen selv var kurder. Han skal ha hatt forbindelser til en annen mann som mistenkes for å stå bak et bombeangrep på et prokurdisk møte holdt før valget i Tyrkia tidligere i år.

LES OGSÅ: - IS-lederen forbyr publisering av henrettelsesvideoer

Flere internettselskap i Tyrkia blokkerte onsdag tilgangen til Twitter etter en rettsavgjørelse.

En tjenestemann sier at rettsavgjørelsen er avsagt for å hindre spredning av bilder av selvmordsangrepet for to dager siden. 32 mennesker ble drept i selvmordsangrepet i grensebyen Suruc mandag.

Tyrkias telemyndigheter, BTK, var ikke involvert i avgjørelsen om å blokkere Twitter, og det jobbes for å få oppheve forbudet, opplyser tjenestemannen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.