RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

-Kvinne-bombere truer VM

Sist oppdatert:
En mengde kvinnelige selvmordsbombere skal være klare til å angripe fotballsupportere under VM.

Den tyske avisen Der Tagesspiegel skriver at 47 kvinner som nylig har konvertert til islam, er blitt rekruttert av al-Qaida for å gjennomføre angrep under VM.

Avslørt av hjemmeside
Planen ble avslørt etter at et privat internettselskap kom over en tyrkisk hjemmeside som hadde rekruttert de 47 kvinnene.

Ifølge tyske etterretningskilder skal kvinnene lett kunne smelte inn i folkemassene. Både tyskere, belgiere og dansker skal ha blitt vervet.

Svensker i faresonen
Tysk politi har identifisert 21 høyrisikokamper under VM, blant annet Sveriges kamp mot England i Köln 20. juni. Den svenske terroreksperten Magnus Ranstorp tror det er lite sannsynlig at terrorister kan komme seg inn på stadion.

- Fotball-VM er et høyrisikoarrangement. Risikoen for angrep er sannsynligvis spesielt stor på gater og torg. Jeg antar at det vil være svært vanskelig for terrorister å komme seg inn på arenaene, sier han til den svenske avisen Expressen.

Samtidig frykter politiet i London frykter at en kjemisk bombe er på avveie, og at terrorister vil bruke den til å angripe puber som viser VM-fotball, samt undergrunnsbanen i London. Utstyr til å lage slike bomber ble funnet da politiet raidet en leilighet i byen fredag. En mann ble skutt i brystet, og broren hans ble pågrepet under aksjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere