RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Mann drept da han angrep svensk politi

Sist oppdatert:
En mann har dødd av skadene han fikk da han ble skutt av svensk politi utenfor Göteborg natt til tirsdag. Politifolkene har forklart at mannen angrep dem.

En politipatrulje rykket ut til et gammelt bryggeri i Alafors etter å ha fått meldinger om skyting og biler i høy hastighet. Der skal de ha blitt angrepet av to væpnede menn i 40-årsalderen.

Politifolkene åpnet ild, og én av mennene ble hardt såret og fraktet til sykehus med helikopter. Flere timer senere kom meldingen om at han hadde dødd av skadene.

– Skal granskes

– Jeg kan ikke kommentere hvor han ble truffet eller av hvor mange kuler. Hele denne hendelsen vil bli gransket av Enheten for politisaker, og jeg vil ikke foregripe det, sier politiets pressetalsmann Thomas Fuxborg til avisa Aftonbladet.

Den andre mannen er pågrepet, mistenkt for drapsforsøk og grov vold mot offentlig tjenestemann.

Politifolkene på stedet ropte «ligg ned, ligg ned!» mens dramaet utspant seg, ifølge en mann som bor i nærheten. Han forteller at det fortsatt var politifolk ved det avsperrede åstedet tirsdag morgen. På bakken var det en stor blodpøl.

Hundepatruljer

I løpet av natten ble det lett etter eventuelle ofre og gjerningspersoner knyttet til den første skuddvekslingen som fikk politiet til å rykke ut. Flere hundepatruljer deltok i søket.

Vitner forteller til Aftonbladet at det ble avfyrt over ti skudd i området. Ifølge Göteborgs-Posten er dette det 26. tilfellet av skuddvekslinger på offentlig sted i Stor-Göteborg så langt i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere