RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Francois Molins, sjef for påtalemyndigheten i Paris, holder pressekonferanse etter angrepet på en gassfabrikk. Han fortalte at den siktede Yassin Salhi (35) var et kjent ansikt for de ansatte på fabrikken.
Francois Molins, sjef for påtalemyndigheten i Paris, holder pressekonferanse etter angrepet på en gassfabrikk. Han fortalte at den siktede Yassin Salhi (35) var et kjent ansikt for de ansatte på fabrikken. Foto: Stephane De Sakutin (Afp)

– Mistenkt i Frankrike sendte selfie med avkappet hode

Sist oppdatert:
Den 35 år gamle sjåføren hadde vært i sikkerhetstjenestens søkelys tidligere på grunn av fare for radikalisering.

PARIS (NTB-AFP): Den 35 år gamle trebarnsfaren som er mistenkt for å ha halshugget sjefen sin i Frankrike, skal ha sendt et bilde av seg selv og det avkappede hodet til et ukjent nummer i USA.

Bildet skal ha blitt sendt via meldingstjenesten WhatsApp til et nummer i Nord-Amerika, opplyser kilder nær etterforskningen til nyhetsbyrået AFP. Etterforskerne skal foreløpig ikke ha klart å finne fram til mottakeren.

Lørdag satt 35-åringen i avhør hos fransk politi. Ingen gruppering har foreløpig tatt ansvaret for angrepet, som fant sted i Saint-Quentin-Fallavier, om lag 40 kilometer fra Lyon. Sjefen til den mistenkte, en 54 år gammel mann, ble halshogd, mens to personer ble såret i et forsøk på å sprenge en gassfabrikk i lufta.

Angrepet fikk statsminister Manuel Valls til å avbryte et besøk i Sør-Amerika og reise hjem i full fart. Lørdag skal han delta på et krisemøte med president François Hollande og andre ministre.

Hollande har økt beredskapen til høyeste nivå i regionen der angrepet skjedde.

– Flere angrep

Ifølge Valls må Frankrike forberede seg på at det kommer flere terrorangrep.

Den mistenkte 35-åringen ble overmannet av brannmenn etter at han hadde kjørt en varebil inn i en lagerbygning med beholdere med farlig gass og kjemikalier.

Senere ble liket til 54-åringen funnet ved fabrikkens inngangsport. Han var halshogd, og hodet var spiddet på et gjerde, der gjerningsmannen også hadde satt opp to islamske flagg.

Resten av kroppen ble funnet ved bilen sammen med en kniv.

Offerets naboer beskriver 54-åringen som en lojal, entusiastisk og sjenerøs mann som sto på for lokale saker. Han etterlater seg kone om en sønn i 20-årene.

Første gang

– Det er vanskelig for et samfunn å leve med trusselen om angrep i årevis. Spørsmålet er ikke om det blir et nytt angrep, men når, sier Valls.

Det er første gang at noen er blitt halshogd av en person som er mistenkt for å være ytterliggående islamist i Frankrike.

– Denne makabre halshoggingen, utstyrt med flagg, er ny i Frankrike. Meningen er at den skal gjøre inntrykk, uttalte Valls idet han var på vei tilbake til Frankrike i et fly fra Bogota.

35-åringens kone og søster er også pågrepet, i tillegg til en annen mann.

Den mistenkte har tidligere vært i politiets søkelys for bånd til en ytterliggående salalfistgruppe.

Naboer har beskrevet ham som en vennlig mann, mens en kollega sier at 35-åringen var en «ulv i fåreklær», som snakket til ham om Den islamske staten (IS).

– Han forsøkte ikke å rekruttere meg, men spurte meg bare om min mening, sier han til radiostasjonen RTL. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere